Dani Okusa hrvatske tradicije 2024. okupljaju 122 restorana iz 14 županija, tek jedan ugostiteljski objekt, uključen u projekt, nalazi se na području Dalmacije
Ljubitelji domaće papice imat će priliku uživati u 5. Danima Okusa hrvatske tradicije od 15. studenoga do 1. prosinca ove godine. U tih petnaestak dana, uključeni ugostitelji nude atraktivne menije po popularnim cijenama s tradicionalnim jelima.
Ovu godinu okuse hrvatske tradicije nudi 122 restorana u 14 županija. Nema Istre, a samo jedno mjesto u Dalmaciji je uključeno u projekt - Agro etno park Žabac u Općini Zažablje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji
Najviše ugostiteljskih objekata koji sudjeluju u manifestaciji Dana okusa hrvatske tradicije je na području Zagrebačke i Varaždinske županije. Domaće juhe, poput juhe od vrganja, ručno rađene tjestenine, poznate samoborske češnjovke, svinjske odreske, medaljone od lungića, hrskavu patku, specijalitete s crnim tartufima i nezaobilaznu kremšnite, dio su ponude.
Iz Turističke zajednice Zagrebačke županije pozivaju na posjet restoranima i kušanje specijalnih menija, ističući da uparivanje jela s vinima i pjenušcima lokalnih proizvođača dodatno obogaćuje eno-gastronomski doživljaj.
Cijene jelovnika za tri slijeda kreću se od 22 do 30 eura
Manifestacija je pokrenuta 2020. godine s ciljem promocije lokalne kulinarske i enološke baštine. Suvremen pristup autentičnim jelima je prilika za doživljaj bogatstva tradicije i identiteta lokalnih zajednica.
Dani Okusa hrvatske tradicije okupljaju županijske turističke zajednice u zajedničkim naporima jaču vidljivost i brend hrvatske tradicionalne kuhinje. Više o manifestaciji i uključenim restoranima na stranici Okusi.hr.