Četvrtak 24. rujna u 18:30, u zagrebačkom Art parku će se razgovarati o problemima i potencijalima kulturnog turizma u doba COVID-a. Susret započinje već u 16 sati, otvaranjem pazara s proizvodima domaćih proizvođača
Koronakriza je preselila gotovo sve turističke konferencije i događanja koja promišljaju o turizmu u virtualne sfere. Gotovo sve, ali ne apsolutno sve. Culsperience Croatia, konzultantska tvrtka koja djeluje na području kulturnog i ruralnog turizma, organizira susret autora i voditelja projekata koji pokušavaju opstati krizi unatoč, uz inovativna i kreativna rješenja turističkih proizvoda.
Susret će se održati u Art parku u Zagrebu, 24. rujna s početkom u 18:30 sati, a osim razgovora o problemima i potencijalima kulturnog i ruralnog turizma, posjetitelji će imati priliku i na prigodnom pazaru, koji započinje već u 16 sati, kupiti neke od proizvoda domaćih proizvođača: majstora starih zanata Tihomira Želimorskog iz Hlebina, prirodne sapune Silvan, kušati vina Pilato i poslastice BITE ART.
Upravo autorica BITE ART-a, Ana Šerić, je jedna od sudionica razgovora koji će pokušati ponuditi odgovore na pitanja: Ko vidi turizam? COVID i turizam? Potreseni kovidom? Protreseni potresom? Kako reagirati na iznenadne probleme u (kulturnom) turizmu?
Uz Šerić, sudjeluju još i Elizabeta Milanović Glavica iz Turističke zajednice središnje Podravine, Iva Silla iz Secret Zagreb te Luka Jakopčić iz Culsperience Croatia.
Program susreta:
O sudionicima:
Ana Šerić - autorica nagrađivanog projekta Edible Art i originalnog poklon-suvenira BITE ART. BITE ART je poslastica - tradicionalni keksi paprenjaci s motivom slika hrvatskih umjetnika.
Elizabeta Milanović Glavica - direktorica TZ središnje Podravina će nas zainteresirati za probleme i potencijale malih, epidemiološki sigurnih destinacija.
Iva Silla - autorica, sad već čuvenih, interpretacijskih tura Secret Zagreb će podijeliti svoja iskustva iz sezone u kojoj je sve stalo.
Luka Jakopčić - voditelj projekta Culsperience Croatia će reći ponešto o promociji ponude kvalitetnih kulturno-turističkih sadržaja za pametniji i održiviji turizam.